Thursday, April 21, 2011

Tarik 'Penuntut' Warga China

Karenah warga asing selalu mendapat liputan berita. Semalam awang hitam dicekup disyaki mengikis wang dengan menipu cinta di internet. Sebelum tu mat indon, polis tembak mati ketua perompak warga Indon.
Pendek kata dalam seminggu mesti ada cerita karenah dagang merempat ni di dada akhbar.
Tapi tak boleh lawan china doll. Penangan amoi ni orang Malaysia tak boleh tahan, sampai Anwar pun terkulai dalam dakapan video seks yang menjadi berita sensasi di mana2.
Kerana amoi ni jugalah Malaysia berada dipersimpangan memilih corak politik masa akan datang, kelihatan kes Chua Si Lek & Eli Wong menunjukkan orang Malaysia tidak pedulikan lagi moral pemimpin meskipun ini adalah sekitar cina tak sunat, tetapi kes kali ini betul menguji orang melayu orang islam menerima politik pelik yang kini tidak lagi menjadi janggal.
Kalau ini berlaku, Malaysia dikira sudah terkehadapan dari US dan barat. Ceritalah apa saja skandal yang melibatkan artis atau kenamaan melibatkan menteri, perdana menteri hingga presiden membawa kerabat diraja, akibatnya memang memalukan. Rakyat menolak dan mengutuk perbuatan terkutuk, mereka meletak jawatan undur diri dan mohon maaf malu perbuatan ini walaupun ia kekadang hanyalah gosip, khianat atau fitnah.
Adakah Malaysia sudah berubah begitu atas dasar hak asasi manusia? budaya timur yang menjadi identiti itu telah dilacurkan kepada warga asing tadi?
Atas sebab itu, untuk apa Khaled Nordin beriya2 (no 38-42) nak tarik lebih ramai lagi pelajar China menuntut di Malaysia? Sambil belajar boleh buat part time di spa rumah urut GRO pelacur dan berkahwin dengan orang tempatan dapat taraf penduduk tetap Hishamuddin bagi. Itu?
Biar membiak pelacur gereja bagai jadi macam negeri komunis Singapore! Apa punya pemimpin melayu takde langsung strategi survival.
Aku mintalah, Khaled fokuskan masalah universiti, pengurusan, tenaga pengajar sesat, karenah penuntut, cukai tanah UUM dan macam2 lagi yang melihatkan universiti jadi sarang melahirkan ekstrimis berhaluan kiri. Ni mau ditambah pula masalah sosial jangka panjang.
Itu lagi penting dari pikir soal untung jangka pendek akhirnya mengundang masalah sosial yang menghimpit orang melayu itu sendiri. Dahlah Timbalan pun langsung tak boleh harap! bosnya pun sama.
Ps; tengok 999, ada sesaje china doll, mat indon awang hitam nih..

1 comment:

  1. kes CSL konspirasi cina DAP. Dia nak jatuhkan CSL, nak malukan cina MCA-UMNO-BN pastu bila tenguk nak CSL tanding presiden sokong pulak bagi menang. tujuannya apa?nk malukan BN. paling penting cina ni suka sgt nak malukan melayu kite.

    ReplyDelete