Monday, May 2, 2011

Osama Laden Terbunuh

1. Osama akhirnya terbunuh dalam tembak-menembak operasi anggota tentera US. Perisikan tentera telah mengesan Osama di utara Pakistan. Perancang utama 9/11 adalah manusia no1 paling dikehendaki US. -Berita sini dan sini-
2. Sementara itu di Libya, US juga mengetuai tentera NATO membedil penempatan keluarga Muammar gaddafi, anak lelaki bongsu, Saifel Arab terkorban bersama 3 cucunya yang berusia bawah 12 tahun. Gaddafi ada lokasi kejadian tapi tidak cedera. -Berita sini-

Aku punya pandangan sendiri tentang 2 orang ini. Tapi yang pasti ianya adalah serangan langsung US ataupun bersembunyi disebalik NATO, mahu menjajah secara tersembunyi dunia ini melalui sistem demokrasi.
Demokrasi, liberisasi dan kebebasan tanpa batasan itu racun, Kita tengok nanti, dengan demokrasi itulah juga yang akan memakan diri mereka sendiri, Allahuakbar!.

Update: Ini pandangan Nik Aziz di post blog pada 3/5/2011. Macam pandangan aku tapi dalam konteks Malaysia lain pulak bunyinya, double standard!

9 comments:

  1. Semoga Allah mencucuri rohmu wahai pejuang Islam, dan meletakkan kamu di kalangan orang orang yang mendapat keampunan dan keredhaanNya, sekiranya kamu berjuang untuk agama Allah ini.

    Amin...

    ReplyDelete
  2. Perhatikan jasad osama tersenyum, semoga Allah merahmatinya.

    ReplyDelete
  3. apa punya bangang korang ni, osama syahid ke?? hahaha mana korang tahu, dia bunuh budak kecik, orang tua walaupun kafir, islam ajar ke camtu?

    apa yg dia buat pada dunia islam memalukan. ekstrem tahap melampau, ajar org islam bunuh tak kira sapa, jual syahid, jual syurga. apa yg pejuang islam mende, bagi aku dia pengecut pegi bom orang awam, bagi alasan oooo dunia islam dijajah, orang islam dibunuh di palestin, abih yg gi bom orang awam tu je cara nak memenangkan agama islam?

    elok la obama ni mati, tengok berapa banyak obama lagi ganti. menjawab la ko obama dgn allah swt.

    ReplyDelete
  4. Salam,
    RadioAtok.Com masih tak percaya atas kematiannya.Kita sama-sama sedekah Alfatihah pada Osama

    ReplyDelete
  5. ADAKAH OSAMA DAH MATI LIHAT SINI
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=182417028476657&set=a.180070175378009.54158.177379098980450&type=1&theater

    ReplyDelete
  6. ADAKAH OSAMA DAH MATI LIHAT SINI
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=182417028476657&set=a.180070175378009.54158.177379098980450&type=1&theater

    ReplyDelete
  7. itu bukan Osama ladin..itu nuar berahim kena mekap

    ReplyDelete
  8. Gambar diatas bukan gambar bukti atau rasmi dari Obama Laden atau dari akhbar Harakah. Sekian..

    ReplyDelete
  9. tapi tv3 dah guna gambor ni takdi...kontraversi ni

    ReplyDelete